Vill du bli en fotbollsstjärna?

Vem drömmer inte om att bli en fotbollstjärna? Det är bra att börja så tidigt som möjligt om det är fotboll du vill satsa på. Är du lite äldre, ät kosttillskott för att orka med, klicka här och läs mer. Du bör även ta hand om dig. Ät regelbundet och allsidigt. Det är bra att undvika skräpmat och godis. Du som vill bli proffs, du bör se till att ha bra sömnt och sov på regelbundna tider. Helst 8-10 timmar.

Träna mer

Se till så att du bygger upp din grundstyrka i knän och bål och även resten av kroppen så att du kan prestera bättre. Se även till att träna din uthållighet genom intermittent (korta intervaller) och fotbollslik träning.

Du bör även träna din spelförståelse och teknik genom att spela fotboll i olika former. Samt träna din rörlighet utfrån dina egna behov. Du ska även fokusera på vad du kan förbättra på egen hand.

Sedan är det bra att även spela mot andra lag som är i samma ålder eller har en liknande nivå som ditt lag har. Du bör även spela i en klubb där alla får lika mycket speltid.

Undvik lag eller klubbar där slumpen avgör hur laget tränar, där du kan bli utsparkad när som helst eller där du och andra inte får spela även om ni tränar bra.

Sedan se till att ha kul när du tränar, det ska inte vara ett måste att bli proffs, utan fokus bör först ligga på att det är roligt att spela fotboll.

17 Dec 2019