Vad för utrustning behövs för att spela fotboll?

Fotboll är en sport där det inte krävs direkt en massa utrustning för att spela. Det som kan vara bra att satsa på är ett bra par fotbollskor. De ska vara i rätt storlek, annars kan fötterna ta skada. Det går att köpa helt nya, eller satsa på begagnade. Utöver det så kan det vara bra att ha en del skydd, särskilt om du är målvakt, men även utespelare kan behöva ha det, som skyddar smalben med mera. Utöver det så behövs ett par fotbollsstrumpor som håller skydden på plats.

När det är dags för match så brukar man ha på sig en matchdräkt, men det brukar den klubb man är medlem i stå för. En matchdräkt är ofta en matchtröja, shorts samt fotbollsstrumpor. Dessa brukar komma i lagets färger samt att alla spelare har en egen siffra som står bak på tröjan.

Fotbollsutrustning för barn

Barn som börjar spela fotboll kan spela i vanliga kläder till att börja med. Det räcker ofta då med en t-shirt, ett par shorts eller träningsbyxor och sedan ett par gympadojor. Om barnen vill fortsätta är det bra att satsa på riktiga fotbollsskor, då de har dubbar under. Det kan kosta en del pengar med skor, men det finns ofta begagnat att köpa. Barn växer ju fort, så dumt köpa nytt hela tiden. 

Om det är målvakt man ska spela som så krävs det även ett par målvaktshandskar, som dels skyddar, men även gör att det är enklare att greppa bollen. 

Sedan så behövs ju fotbollar och mål, men det står klubben för om man tränar med en sådan. Det brukar då även sättas ut konor med mera som en del i träningen. 

Vill du träna själv, eller hemma, så finns det fotbollar och fotbollsmål att köpa hem om man vill.

15 Oct 2020