Hitta bra knäskydd

Idag finns det ganska många olika sorters knäskydd. Det finns dels de som är bra att ha på, under tiden du gör en viss sport. Sedan finns det även de knäskydd som är bra om du har ont i dina knän eller har skadat dem. Ett knäskydd kan alltså vara i ett förebyggande syfte eller för rehab. Om du vill hitta ett bra knäskydd, så kan du jämföra flera olika på FitnessFrank. Det gör det lite lättare då att veta vad det är för knäskydd du bör satsa på.

Viktigt att jämföra

Om det är så att du ska köpa dig ett knäskydd, så är det bra att jämföra vad det är som finns. Det är ju bra om det är rätt sorts skydd, så att du inte skadar dig genom att ha på dig det under träning. Först bör du kolla på materialet samt passformen. Ditt knäskydd ska sitta stabilt, men det får inte sitta för löst eller för hårt. Sedan är det viktigt att det är i ett material som inte irriterar huden.

En annan sak att kolla på, det är kolla tjockleken på skyddet. Du bör anpassa detta efter vad det är för slags träning du gör med skyddet på. 

Fundera även på vad för variant det är som kan passa. Det finns bland annat knäskydd med kompression så väl som det finns de med hål och de som har band. 

Har du ont i knäet, se till att en läkare kollar upp det, så att du även kan få annan behandling vid behov.

1 May 2022