Tre bra fotbollsspelare

Genom tiderna så har vi haft en hel del bra fotbollsspelare! Det finns många listor med bäst fotbollspelare genom tiderna. Men här är mina topp tre!

Pele

Pele, den legendariske brasilianske fotbollsspelaren, anses allmänt vara den bästa fotbollsspelaren i världen genom tiderna. Pele anses vara fotbollens gud. Det finns inte en enda spelare som har vunnit fler världscuper än han. Pele var en målmaskin som också fungerade som den stora anfallspunkten för både klubb och land. Hans målstatistik är helt enkelt imponerande. Han är den enda spelaren som gjort mer än 1200 mål. Pele, som gjorde två mål i VM-finalen 1958 mot Sverige, är den yngsta spelaren (17 år och 249 dagar) att göra det.

Diego Maradona

Diego Maradona, oerhört skicklig och en magiker med sina fötter, kunde åstadkomma saker med en fotboll som enbart dödliga omöjligt kunde föreställa sig. El Diego var orädd för att bryta mot reglerna om det innebar att vinna, för hans berömda Hand of God-upptåg och han var utan tvekan hjälten i Argentinas spektakulära triumf 1986. Maradonas vision, passningar, bollkontroll och dribblingsförmåga parades med hans lilla höjd. , vilket gav honom en låg tyngdpunkt, vilket gjorde att han kunde röra sig bättre än de flesta andra spelare. Hans närvaro och ledarskap på fältet hade en betydande inverkan på den övergripande framgången för hans trupp. Utan tvekan var Maradona en av de största och bästa fotbollsspelarna i världen genom tiderna.

Cristiano Ronaldo

Det finns inte en enda lista där vi inte kommer att se Ronaldo. Den här killen är fenomenal. En opolerad pärla, Cristiano började sin karriär på Sporting och identifierades av Sir Alex Ferguson som en brådmogen talang i Sporting CP, och det är i Manchester United som den portugisiska superstjärnan ursprungligen etablerade sitt arv som en av vår tids bästa fotbollsspelare. Sedan var det med Real Madrid som han etablerade sig som den största fotbollsspelaren genom tiderna. Hans storhet slutade inte där när han bytte till Juve. Med en stark mental drivkraft att bli bäst har Ronaldo blivit det enskilt mest kända namnet inom internationell fotboll idag, tack vare sin uthållighet och hängivenhet, såväl som sin suveräna talang.

30 Jun 2023